Според социолози Хекимян имал сериозен шанс за кметския стол  Вече

...
Според социолози Хекимян имал сериозен шанс за кметския стол  Вече
Коментари Харесай

Антон Хекимян приел номинацията да е кандидат за кмет на София, защото не можел да откаже на Бойко Борисов

Според социолози Хекимян имал сериозен късмет за кметския стол 

Вече някогашният шеф на „ Новините, настоящи излъчвания и спорт “ по бТВ Антон Хекимян е приел предлагането да бъде претендент за кмет на ГЕРБ в София, тъй като не можел да откаже на водача Бойко Борисов, твърди уеб страницата Епицентър.бг.

От през вчерашния ден се спекулира, че той ще бъде номинацията на партията за столицата, въпреки и до този миг да няма удостоверение. Твърдеше се, че Борисов даже е известил част от депутатите си. Днес интригата се заплете още повече. При представянето на претендента за кмет на Пловдив – Костадин Димитров, Борисов разгласи, че имал „ шест доста положителни благоприятни условия за София “, само че щял да избере най-хубавата от тях като се върне в София.

Дали това фактически е по този начин или той държи да изнерви съперниците си – ще разберем напълно скоро.

В първите часове след напускането на Хекимян някогашният му сътрудник Николай Бареков разгласи в обществените мрежи, че през 2006 година е получил идентично предложение от Борисов - да се кандидатира за кмет на Пловдив, само че отказал. Според Бареков, водачът на ГЕРБ обичал да черпи от рейтинга на известни тв лица и предизвести, че те въпреки всичко би трябвало да преценят деликатно и да се научат да отхвърлят. Самият той твърди, че постъпил почтенно в неговата политическа кариера и напуснал малкия екран 7 месеца по-рано. Същото сторил и Слави Трифонов. Единствено Хекимян се опитвал да скочи от единия стол непосредствено в другия.

Името на Хекимян стартира да се разяснява и от социолози и политически наблюдаващи. Според Андрей Райчев той има шансове да победи на втори тур издигнатия от ПП-ДБ Васил Терзиев.

Райчев е на мнение, че в случай че Антон Хекимян е претендентът на ГЕРБ за кмет на София, ще е мощен ход на Бойко Борисов и има късмет да бие претендента на ПП/ДБ за кмет на София Васил Терзиев. Хекимян ще има от кое място да взима гласове, до момента в който Терзиев нямало да има от кое място да взима.

Според Боряна Димитрова обаче претендентите за кметския пост би трябвало да покажат и умения, опит, знания и квалификации за ръководство на най-големия град в страната. Едното е Хекимян да е известен, друго е хората да го припознаят като кмет, предизвести Боряна Димитрова.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР